Vacatures bij outplacement

Voor uw medewerkers breekt vaak een lastige en spannende tijd aan zodra zij geconfronteerd worden met het verliezen van hun baan. Hoe deze periode eruit ziet en hoe de medewerkers deze periode ervaren, verschilt van persoon tot persoon. Meestal komt er echter een moment waarop hij of zij weer beschikbaar komt voor de arbeidsmarkt en zich daarop moet oriënteren.

Als werkgever wilt u hen graag van baan naar baan helpen, maar dat is in deze tijd sowieso geen makkelijke opgave. Hoe vergroot u bovendien de kans op succes als medewerkers al lang bij u in dienst zijn, misschien zelfs in dezelfde functie? Welke baan past dan het beste bij hen en hoe helpt u hen kansrijk in gesprek te komen met vacaturehouders die passende vacatures hebben?

Kortom, hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers zich succesvol weten te onderscheiden van andere werkzoekenden en toch zichzelf kunnen blijven?

Integrale matching van Sonneville Management helpt u daarbij. Wij beschikken over integrale profielen van vacatures bij diverse werkgevers. Deze profielen bevatten, naast de harde functie-eisen, ook de gewenste soft-skills. Middels onze in Nederland unieke selectiemethodiek en in Duitsland bewezen effectieve selectietool matchen wij profielen van kandidaten vroegtijdig ook op essentiële soft-skills in relatie tot de medewerker, de functie, de manager en de cultuur.

U biedt uw medewerkers hiermee een laagdrempelige en effectieve manier om zich op de arbeidsmarkt te profileren met hun soft-skills en zo hun kansen op succesvolle sollicitaties te vergroten.

Neem contact met ons op om geheel vrijblijvend nader kennis te maken met integrale matching bij outplacement.